Boyama Sonrası Oluşan Damlalar Nasıl Düzeltilir

Boyama Sonrası Oluşan Damlalar Nasıl Düzeltilir

Boya Üzerindeki Damlalar Nasıl Giderilir

Dolapları veya ahşap kaplamaları boyarken boya damlamaları yaygın bir sorundur ve siz fark etmeden kuruduklarında özellikle sinir bozucu olabilirler. Boya damlamalarına genellikle, aşırı yüklenmiş bir boya fırçasıyla tek bir kat halinde çok fazla boya uygulanması neden olur . Yerçekimi fazla boyanın akmasına sebep olur ve kurumaya başladığında boya gözle görülür damlalar halinde donar. İyi haber şu ki, boyama sonrası oluşan damlalar boya kuruduktan sonra bile düzeltilebilir ve boya hala ıslakken onları yakalarsanız bu çok daha kolay olur.

Boyama Sonrası Oluşan Damlalar Boya Hala Islaksa Nasıl Düzeltilir

Boya hala nispeten ıslakken damlayan boyayı yakalarsanız, muhtemelen damlamayı fırçalayabilirsiniz. İşin püf noktası, fırça darbelerini çevredeki alan için uygulamış olduğunuz fırça darbeleriyle aynı yönde yapmaktır. Ters yönde fırçalayarak damlayı düşürmeye çalışmayın, çünkü bu genellikle çıkarılması zor, hoş olmayan çapraz darbeler oluşturur. Birkaç fırça darbesi deneyin ve ne olduğunu görün: bunun damlama üzerinde çok az etkisi varsa veya boya yapışkan geliyorsa, fırçalamayı bırakın, boya zaten çok kuru ve herhangi bir ek fırçalama sorunu abartacaktır.

Boyama Sonrası Oluşan Damlalar Nasıl Düzeltilir

Boya Kuruduysa Boyama Sonrası Oluşan Damlalar Nasıl Düzeltilir

Çoğu zaman, sorunu çözmeye çalışmadan önce boyanın (ve çevresindeki alanın) tamamen kurumasını beklemek en iyisidir. Damlamayla uğraşmadan önce boyanın tamamen kurumasını sağlamak önemlidir, hala nemliyse, kazımaya veya zımparalamaya çalıştığınızda boya soyulabilir.

Bir boya damlası, boyanın parlaklığı ile öne çıkan yükseltilmiş bir alan oluşturur. Bu nedenle, ilk adım yükseltilmiş alanı kesmek veya zımparalamaktır. Temiz bir kazıyıcı, tıraş bıçağı veya bıçakla damlamayı hafifçe kazıyarak başlayın. Çevredeki alana zarar vermemeye dikkat edin.

Damlamanın kabarık kısmını çıkardıktan sonra, kalan lekeyi 220 numara kumlu zımpara kağıdı ile zımparalamayı deneyin . Sadece damlama yönünde zımparalayın; Damlama yönünün tersine ileri geri zımparalama, boyanın yapışmasına veya pul pul dökülmesine neden olur ve daha büyük bir leke bırakır.

Damlamanın tamamen düzleştiğinden emin olduktan sonra, bir son kat boya uygulayın. Boya kuruduğunda, leke zar zor fark edilebilir olmalıdır.

Olağanüstü Bir Düzeltme

Kazıyıp zımparaladıysanız ve damlamanın olduğu girintili bir alan varsa veya onarım çalışmalarınızdan dolayı başka bir hasar varsa, alanı cam macunu ile doldurabilirsiniz. Üzerini macun bıçağıyla düzeltin, ardından fazlalığı küçük bir alçıpan bıçağıyla kazıyın. Macunu kurumaya bırakın, ardından belirtildiği gibi zımparalayın. Son kat ile ilgili sorunları önlemek için önce macunlu bölgeyi astarlamak iyi bir fikirdir; doğrudan macun üzerine boya sürülürse boyada iğne deliği oluşur. Astarlamadan sonra, onarım alanını gizlemek için bir veya iki kat son kat boya uygulayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat
Merhaba! Permolit Boya'ya hoş geldiniz. Size nasıl yardımcı olabiliriz?