2021 Bahçe Trendi

2021 Bahçe Trendi

2021 Bahçe Trendi

Geldik, gördük, 2020’de bahçecilik yaptık. Salgın döneminde bahçesi olanlar her zamankinden daha çok bahçecilikle uğraştı. Bu yeni salgınla başlayan bahçecilik trendi doğal olarak 2021 Bahçe Trendi olarak aynı şekilde hız kesmeden devam ediyor.

2021 için, genel olarak doğada olmanın mutluluğunun her zamankinden daha büyük olacağı ve insanların egzersiz, stres atma ve yeni bir çıkış için bahçelerine gittikçe daha fazla yöneleceği açık. Hem tecrübeli hem de yeni bahçıvanlar kendilerini güzel bitkilerle çevrelemeye çok heveslidir, bu sebeple tropik bitkiler gibi daha sıra dışı, maceracı türler ilgilerini çekiyor.

2021 Bahçe Trendinde Neler Var?

2020’de milyonlarca aceminin bahçecilik sahnesine çıkmasının en önemli nedenlerinden biri kendi yiyeceklerini yetiştirmekti.

Pandemi uzadıkça, evde sebze yetiştirmek, bahçede sebze yetiştirmek giderek daha trend oldu. Bahçede sebze yetiştirmek , toprakla uğraşmak, sadece trend olduğu için değil, aynı zamanda hem siz hemde aileniz için faydalı ve keyifli bir hobidir.

Bu trende katılmayı planlıyorsanız, makalemizi okumaya devam edin.

2021 Bahçe Trendi
Arka Bahçeleri Dış Mekan Yaşam Alanlarına Dönüştürmek

Arka Bahçeleri Dış Mekan Yaşam Alanlarına Dönüştürmek

Hepimiz karantina altındayken kendi dört duvarımıza bakmaktan giderek daha fazla sıkıldığımız için, 2021 in en büyük trendlerden biri iç mekanı dışarıya taşımak oldu.

Neden içeride oluşturduğunuz harika yaşam alanını alıp arka bahçenize götürmek istemeyesiniz, bu tarz alanlara sahip arka bahçelere, ekstra üzerinde gerçekten hiçbir kontrolünüz olmayan soyut olan alanlarla birleştiğinde Lamp deniyor.

Doğanın sunduklarını alıyorsunuz , bu harika bir his, ve ardından kendi yaşam alanınız ile yaşam tarzınızı getiriyorsunuz , ve onları birleştirip genişletiyorsunuz. İdeal bir yaşam alanı oluşturmak için harika bir ortam.

İç mekanı dışarıya taşımak istiyorsanız , çitlerle veya sarmaşık bitkilerle çevreyi özelleştirip , sakin gözlerden uzak bir alan oluşturabilirsiniz.

Yazın gölge için çardaklar , kışın ateş çukurları ve hatta film perdesi kurup dışarıda çok keyifli zaman geçirmek mümkün.

2021 Bahçe Trendi
Parlak, Cesur Tropikal Bitkiler

Parlak, Cesur Tropikal Bitkiler

Bir yıllık kaos ve küresel huzursuzluktan sonra, neden bahçenize biraz sihir ve parlaklık getirmiyorsunuz? 2021, bahçıvanların manzaralarına biraz egzotik bir hava katmaya can attığı tropik bitkilerin yılı olacak .

Görsel olarak bromeliad gibi bitkilerle , iri gür yapraklarıyla fil kulağı ve muz bitkileriyle dolu tropik bahçeler oluşturmak isteyebilirsiniz.

Hızlı büyüyen Kırmızı Abyssinian muzu ( Ensete ventricosum ‘Maurelli’) ve Canna ‘Bengal Tiger’ yetiştirebilirsiniz. Olağanüstü tropik çiçekler için, yumrulu begonyaları ve mandevilla asmalarını yetiştirmeyi de deneyebilirsiniz .

2021 Bahçe Trendi
Maceracı, Sıradışı Ev Bitkileri Talep Ediliyor

Maceracı, Sıradışı Ev Bitkileri Talep Ediliyor

Herkes daha çok evdeyken, ve bir bahçeniz yoksa üzülmeyin, ev bitkisi koleksiyonunuzu geliştirebilirsiniz. İç mekan bitkileri birkaç yıldır talep görüyor ve elbette 2021’de de farklı olmayacak . Bakımı kolay aroids ,philodendrons , anturyumların ve aglaonemaların özellikle popüler olacağı bir yıl .

Ev bitkisi trendi zaten salgın öncesi patlama yaşıyordu, ancak herkes ev ofisleri ve benzerlerini kurarken , insanlar kaçınılmaz olarak evlerini daha yaşanabilir ve işler hale getirmeye odaklandılar. Bitkiler bunun büyük bir parçası oldu.

2021’in evinizi bol miktarda ev bitkisiyle aydınlatacağınız bir yıl, ve elbette bahçesi olanlarında sebze yetiştirmeye devam edecekleri bir yıl olacak gibi gözüküyor .

Gelecek kesinlikle daha yeşil görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat
Merhaba! Permolit Boya'ya hoş geldiniz. Size nasıl yardımcı olabiliriz?