Stencil ile duvar boyama nasıl yapılır, Boya şablonu ile duvar boyama

Stencil ile duvar boyama nasıl yapılır, Boya şablonu ile duvar boyama nasıl yapılır

Ev ve ofislerde gördüğünüz ve bir çoğunuzun duvar kağıdı zannettiği harika desenli duvarların nasıl boyandığını hiç düşündünüz mü? Herkes güzel duvarlara sahip olmak ister ve genellikle piyasada gördüğü birbirinden güzel duvar kağıtlarından birini seçebilir. Fakat duvarları, duvar kağıdı ile kaplamak her zaman iyi bir fikir olmayabilir. Peki başka bir seçenek var mı? Elbette var, stencil ile duvar boyama nasıl yapılır yazımızda, duvar şablonu ile harika duvarlar elde etmenin ne kadar kolay olduğunu görünce şaşıracaksınız.

Stencil ile duvar boyama nasıl yapılır, boya şablonu ile duvar boyama teknikleri

Stencil ile Duvar Boyama için Gerekli Malzemeler

  • Stencil Şablon
  • Su Terazisi
  • Kalem
  • Duvar Boyası
  • Boyacı bandı
  • Mini boya rulosu
  • Boya tepsisi
  • Hışır Örtü (Koruyucu Örtü)
  • Kağıt havlu
  • Şablon fırçası
  • Küçük boya fırçası
  • Makas (isteğe bağlı)

Stencil duvara nasıl uygulanır?

Stencil ile Duvar Boyama için Önce Duvarın Zemin Rengini Boyayın

Duvarınızın renginden memnunsanız ve desen rengi ile iyi bir kombinasyon oluşturacağına inanıyorsanız, zemin rengini olduğu gibi bırakabilirsiniz veya permolit renk kartelasından renk seçebilirsiniz. Stencil ile duvar boyama yaparken desenin çok fazla ön plana çıkıp duvarda sırıtmasını istemiyorsanız daha sönük bir kombinasyon seçebilirsiniz.

Zemin rengi boyama
Zemin rengi boyama

Duvarın ortasına düz bir çizgi çizin

Şablon deseninin tamamen düz olacağından emin olmak için, duvarın ortasından kalemle düz bir dikey çizgi çizin. Bu şekilde, ilk duvar şablonunu o çizgiye doğru bir şekilde yaslayarak ayarlayabilirsiniz. Boyama işleminin geri kalanını bunun üzerine inşa ederek hepsinin düz olmasını sağlarsınız.

Düz çizgi
Düz çizgi

Şablonu duvara Bantlayın

Şablonu ilk kez yerleştirmek için, kalemle çizdiğiniz çizgiye ve tavana denk gelecek şekilde hizalayın. Kalıbı duvara yapıştırmak için boyacı bantı kullanın. Şablonun arkasında sprey veya sürmeli stencil yapıştırıcısı kullanıllanabilirsiniz, ancak bant kendi başına kullanıldığında da herhangi bir soruna sebep olmayacaktır, yinede sizin için en doğru yönteme siz karar verin. Stencil yapıştırıcısı kullanacaksanız bir defa sürdüğünüzde birkaç defa kullanabilirsiniz her defasında sürmenize gerek kalmıyor.

Stencil Şablonu yerleştirme
Stencil Şablonu yerleştirme

Boyamaya başlayın

Temiz bir şablon deseni elde etmenin en önemli yollarından biri çok çok az boya kullanmaktır. Bu yüzden ruloyu boyaya batırdıktan sonra, boya tepsisinde boyanın bir kısmını yuvarlayarak ruloda çok ince bir boya tabakası kaldığından emin olun. Bunu denemek için kağıt havlu üzerine ruloyu bir iki gezdirerek deneyebilirsiniz.

Stencil Şablonu boyama
Stencil Şablonu boyama

Daha sonra şablonun üzerine birkaç kat boya süreceksiniz, fakat ruloda çok az boya olduğu için, her seferinde yeniden boyaya batırmanız ve rulodaki boyayı ince bir tabaka haline getirmek yukarıdaki işlemleri yapmanız gerekecek. Zor gibi görünsede bu ince katlar şablon altında kanamayı en aza indireceğinden güvenli bir yöntemdir.

Şablondaki deseni devam ettirmek için yer işaretlerini kullanın

Şablonun üst, alt ve yan kenarlarında, şablonun doğru konumda yerleştirildiğinden emin olmanıza yardımcı olan yer işaretleri vardır. Yerleştirdiğiniz şablonu boyadıktan sonra şablonu hemen çıkartın, boyanın bir veya iki dakika kurumasını bekleyin. Çok ince boya katları kullanacağınız için çabuk kuruyacaktır ve şablonlar arasında uzun süre beklemek zorunda kalmayacaksınız. Daha sonra şablonu tekrar yerleştirmek için yer işaretlerini kullanın.

Stencil Şablonu Hizalama
Stencil Şablonu Hizalama

Desenin tavana yakın üst kısmını boyamak için tavan şablonunu kullanın.

Muhtemelen duvarın ana gövdesi biraz zaman almıştır, ancak süreç oldukça basitti değil mi?

  • Şablonu bantlaya veya yapıştır
  • Boya
  • Şablonun yerini değiştir
  • Tekrar boya

Şablonunuz ile birlikte gelen ve tavan çizgisi boyunca boşluğu doldurmaya yardımcı olmak için tasarlanmış daha küçük bir parça olan köşe şablonunu kullanarak desenin tavana yakın olan kısmını da boyayın. Tavan ve kenarlar gibi küçük alanlar için, daha kolay olduğundan rulo yerine şablon fırçası kullanabilirsiniz.

Stencil desenle duvar kenarlarını boyama

Şablonunuz duvar kenarlarına tam olarak denk gelmediyse, şablonu köşelerde bükerek ve bir yandan bastırarak boyayabilirsiniz, burda stencil yapıştırıcısı kullanmak daha emniyetli olabilir.

Stensil Şablon ile Duvar Boyama
Stensil Şablon ile Duvar Boyama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat
Merhaba! Permolit Boya'ya hoş geldiniz. Size nasıl yardımcı olabiliriz?