Patlamış Mısır Tavanı Nasıl Boyanır?

Patlamış Mısır Tavanı Nasıl Boyanır?

Patlamış Mısır Tavanı Nasıl Boyanır?

Patlamış mısır tavanı gevşek parçacıklı malzemelerin boyaya karıştırılması ve genellikle bir püskürtücü ile  yüzeye uygulanmasının sonucudur. Biraz gürültü azaltma sağladığı için tercih edilen, 1950’lerden 1980’lere kadar  oldukça yaygın kullanılan patlamış mısır tavanları 20. yüzyılın sonlarında tüm bu çekiciliğini yitirdi. Çekiciliğini yitirmesinin başlıca sebebi büyük ölçüde kullanılan agregaların genellikle asbest içeriyor olması, ve biliyorsunuz şimdi kanserojen olan bir çok şey gibi bu da yasaklandı. Ayrıca, dokulu olması, temizlenmesi ve onarımını zorlaştırdığı gibi, en önemlisi müthiş bir toz tutucu olması. Ayrıntılar için okumaya devam edin ve patlamış mısır tavanı nasıl boyanır öğrenmeye hazır olun.

Permolit Süper Tavan Boyası

Tabi her dokulu, patlamış mısır tavanı asbestli değildir. Eğer tavanınız asbestli eski tavanlardansa bunu çıkarmak ve temizlemek için profesyonel bir yardım almalısınız.

Yeni boyanmış tavan ve duvarlar, evinize anında daha hafif, daha parlak bir görünüm kazandırır ve odayı açar. Kendiniz yapmanız  için özellikle zorlu bir proje olmasa da, patlamış mısır dokusunu düzgün bir şekilde boyamak için belirli araçlar ve teknikler gerekir.

ADIM 1

Odanızı dikkatlice hazırlayın, çünkü patlamış mısır tavanının dokusu, boyayı yuvarladığımızda yani rulo ile sürmeye başladığımızda, büyük miktarda sıçramaya neden olacaktır. Duvarların etrafını plastik, naylon koruyucu örtülerle kaplayın  ve maskeleme bandı kullanarak sabitleyin. Ayrıca tavan armatürlerini yine maskeleme bandı ile korumaya alın, maskeleyin .

Permolit Yardımcı Ürünler arasından ihtiyacınız olanları temin edebilirsiniz.

Permoplus Tavan Boyası

ADIM 2

Tavanın duvarla buluştuğu yerde düzgün bir kenar elde edebileceğinizden emin olmak için tavan kenarlarını hazırlayın. Toz maskenizi ve koruyucu gözlüğünüzü takın ve düz uçlu bir tornavida kullanarak, patlamış mısır yüzeyinin 1-2 cm lik bölümünü tavanın tüm kenarlarından nazikçe kazıyın.

ADIM 3

Patlamış mısır tavanına uyguladığınız boyada  lekelerin oluşmamasını istiyorsanız,  tüm köşelerden ve çatlaklardan tozları temizlemek için mikrofiber toz bezi veya yumuşak kıllı toz fırçası ile elektrikli süpürgenizi kullanın.

ADIM 4

Boyayı çıkarın!

Patlamış mısır ve diğer dokulu yüzeylerde, tam kaplama elde etmek için daha fazla boya gerekir, bu nedenle düz bir tavanda kullandığınızdan iki kat daha fazla sarf malzemesi kullanmayı planlayın .

Açılı bir fırça ile tavan kenarının çevresini kesin. Fırçayı bol boya ile doyurun ve en önemlisi hafif bir dokunuşla uygulayın. Dokulu agrega ıslandığında soyulma eğilimindedir, bu nedenle herhangi bir alan üzerinde fazla ruloyu fazla kullanmayın, nazikçe boya uygulayın ve devam edin. Patlamış mısır tavanını boyamak için tek geçişte tam kaplama elde edemezseniz ikinci bir kat yapmayı planlayın.

ADIM 5

Boya rulosunu yeniden doldurmak, yani boyaya doyurmak ve patlamış mısır tavanını boyamak için gereğinden fazla yuvarlamak istemeyeceğiniz için, tek seferde bol miktarda boya yüklemek gerekir, bu sebeple uzun tüylü bir boya rulosu kullanın. Izgaralı büyük bir boya kovası kullanın, boya rulosuna yeterince boya yüklendiğinden emin olursunuz. Boya rulosunu tam olarak boya ile yükleyin ve tavana yalnızca tek yönde uygulayın. Sadece bir geçiş yapın.

ADIM 6

Permolit Tavan Boyaları için hazırlanmış yönergeleri bu linkten inceleyin, ve tavsiyelere göre ilk katın kuruması için yeterli bir süre bekleyin ve ardından ikinci katı yalnızca tek geçişte, ancak ilk kata dik yönde sürün. Bu iki kat, tavanın tamamında size eşit dağılım sağlayacaktır.  Unutmayın maksimum renk yenileme için minimum ek yük.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat
Merhaba! Permolit Boya'ya hoş geldiniz. Size nasıl yardımcı olabiliriz?