İç Cephe Astar Boyası – Astar Boya Çeşitleri

İç Cephe Astar Boyası - Astar Boya Çeşitleri

İç cephe astar boyası, duvarlarınızda yapacağınız yeniliklerin ilk adımlarını oluşturmaktadır. İç cephe astar boyası göz ardı edilen fakat duvar boyanızın uzun süre kullanabilirliği açısından oldukça önemlidir.  Astar, boyanın yüzeye daha iyi yapışmasını  sağlar , boya dayanıklılığını arttırır ve boyanan malzeme için ek koruma sağlar. Makalemizde İç cephe astar boya nasıl yapılır ne işe yarar ve iç cephe astar boya çeşitleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

İç Cephe Astar Boya Ne İşe Yarar?

Bu başlık altında sizlere İç cephe astar boya ne işe yarar? sorusunun cevabına vereceğiz. İç cephe astar boya son kat boyasının tek başına kullanıldığından çok daha iyi yapışmasını sağlayan bir boya ürünüdür. Bu amaç için astar, yüzeylere yapışacak ve boyayı almak için daha iyi hazırlanmış bir bağlayıcı katman oluşturacak şekilde tasarlanmıştır. Astarların dayanıklı bir bitmiş yüzey oluşturmak için tasarlanmasına gerek olmadığından, bunun altındaki malzemeyle daha iyi dolgu ve bağlama özelliklerine sahip olacak şekilde tasarlanabilirler.

İç Cephe Astar Boya Nasıl Yapılır?

Sizlere bu başlık altında iç cephe astar boya nasıl yapılır sorusuna cevap vereceğiz. Astar, son kat boyasının tek başına kullanıldığından çok daha iyi yapışmasına izin veren bir boya ürünüdür. Bu amaç için astar, yüzeylere yapışacak ve boyayı almak için daha iyi hazırlanmış bir bağlayıcı katman oluşturacak şekilde tasarlanmıştır. Astarların dayanıklı bir bitmiş yüzey oluşturmak için tasarlanmasına gerek olmadığından, bunun altındaki malzemeyle daha iyi dolgu ve bağlama özelliklerine sahip olacak şekilde tasarlanabilirler. Bazen bu, alüminyum astarda olduğu gibi kimya ile gerçekleştirilir, ancak daha sık bu, astarın gözeneklilik, yapışkanlık ve higroskopi gibi fiziksel özelliklerini kontrol ederek elde edilir .

İç Cephe Astar Boya Nedir?

İç cephe astar boya nedir? İç cephe astar boyası son kat boya uygulanmadan önce kullanılan ve boyanın yüzeye daha iyi yapışmasını sağlar , boya dayanıklılığını arttırır ve boyanan malzeme için ek koruma sağlar.  Bir astar% 20 ila% 30 sentetik reçine,% 60 ile % 80 çözücü ve % 2 ile % 5 katkı maddesi içerir. Bazı astarlar daha iyi dayanıklılık için polietilen (plastik) içerir.

İç Cephe Astar Boya Uygulaması

İç cephe astar boya uygulaması, astarın bir kısmını bir boya tablasına dökün. Boya astarını boyanacak duvarın kenarlarına uygulamak için bir boya fırçası kullanmaya başlayın. Astarın bandın altına sızmasını önlemek için maskeleme bandından uzağa fırçalayın. Boya astarı kenarların etrafına uygulandıktan sonra boya rulosuna geçebilirsiniz. Boya astarı uygularken, katları çok kalın yapmadan tüm alanı kapladığınızdan emin olun. Ayrıca, astar boyamadan önce uygun kuruma süresi sağlayın, böylece duvarın düzgün şekilde kuruması için zaman kazanır ve boya tabakasını kabul etmeye hazır hale gelir.

İç Cephe Astar Boya Fiyatları

İç Cephe Astar Boya Fiyatları ile ilgili olarak en yakın permolit bayilerimizden iç cephe astar boya fiyatları için bilgi alabilirsiniz.

İç Cephe Astar Boya Çeşitleri

İç cephe astar boya çeşitleri kullanacağınız alanlara ve ihtiyaçlara göre farklılık göstermektedir. Permolit Boya’nın tüm ihtiyaçlara cevap verebilen iç cephe astar boyası çeşitleri ile birlikte yaşam alanlarınıza rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Permokapar İç Cephe Örtücü Astar: Su bazlı, akrilik emülsiyon esaslı, kırık beyaz, iç cephe örtücü astar boyasıdır. Astarlama öncesi hazırlıkları tamamlanmış her türlü iç cephe yapı elemanları üzerine uygulanabilir. Özellikle renk dönüşümlerinde tavsiye edilir.

Permobinder Akrilik Emülsiyon Esaslı Konsantre Astar: Su bazlı, akrilik emülsiyon esaslı, şeffaf, konsantre, iç ve dış cephe astarıdır. Beton, gaz beton, alçı, macun, sıva ve benzeri ham duvarlarda, eski kireç badanalı, düşük kaliteli emici plastik boyalı, çok emici ve tozuma karakterli yüzeylerde kullanılır.

Permokapar Silikonlu Üniversal Örtücü Astar: Su bazlı, akrilik emülsiyon esaslı, silikon katkılı, iç ve dış cephe örtücü astar boyasıdır.Astarlama öncesi hazırlıkları tamamlanmış her türlü iç ve dış cephe yapı elemanları üzerine uygulanabilir. Özelikle renk dönüşümlerinde tavsiye edilir.

Permoset İç ve Dış Cephe Dönüşüm Astarı: Su bazlı, akrilik emülsiyon esaslı, solvent bazlı boya uygulanmış zeminlere su bazlı boya uygulanabilmesi için geliştirilmiş astar boya. İç ve dış cephelerde, solvent bazlı boya uygulanmış yüzeyler, doku farkı oluşmuş yüzeyler, renk dönüşümü gereken yüzeyler üzerine kullanılabilir.

Permoten Saten Alçı Astarı: Su bazlı, akrilik emülsiyon esaslı, şeffaf, kullanıma hazır alçı yüzey astarı.Alçı, saten alçı, alçıpan, gaz beton, kireçli, özelliğini yitirmiş düşük kaliteli plastik boyalı yüzeyler ve kalitesiz sıva gibi çok emici ve tozuma karakterli yüzeylerde kullanılır.

İç Cephe Astar Boyası – Astar Boya Çeşitleri” yazısında 5 düşünce

  1. Kadir diyor ki:

    Iyi gunler gecen yil yeni aldigim evin butun odalarinda boyalar kalkmis durumdaydi.E vi aldik boyaci ile anlastik kalkan yerler kaziyi alci ile dolgu yapip boyadi.fakat 4 veya 5 ay sonra boya yeniden kalkti budurumu nasil cozebiliriz bilgi verir iseniz sevinirim iyi gunler.

  2. SALIH işsever diyor ki:

    Değerli kardeşim saygılar sunarım. Bunun nedeni önclikle rutubet olabilir. Duvarın tam kurumadan boyanması , boyanın alcı tozu temizlenmeden vurulması, boyanın kalıtesizliği veya boyaın çok kalın vurulmasından kaynaklanabilir.. tekrar kazınıp duvarın içinde islaklık veya nem olup olmadığı kontrolunden sonra istenirse önce astar ve iki kat boya ile sonuçlanır.. Nrmal sağlıklı bir duvara usulune uygun vurulan boya kabarma yapma ..Yapıyorsa sıkıntı vardır.. Yan binadan tuvaler veya banyodan sızıntı olduğu süphesi varsa önce sızıntı önlenmeli. Boyanın altına sukes vurulabilir..Böyle alanların dolgusunda alçı yerine beyaz derz dolgu yani beyaz çimento öneririm..Saygılarımla.

    • Permolit Boya diyor ki:

      Doğrudan kuruma süresi, astar tipine bağlıdır. Akrilik esaslı astar 4 saat içinde kurur, temas astarı ve hızlı penetrasyon karışımı yaklaşık 24 saat kurur. Çabuk kuruyan astarlar vardır, suya dayanırlar ve kuruma süresi 2 saate kadardır. Yağ bazlı bir astarın kuruması bir günden fazla sürecektir.

  3. Zafer diyor ki:

    Merhaba,
    Yeni bir ev duvari ham duvar yani hic boya vurulmamis bir ic cephe duvari icin nasil bir yaklasim onerirsiniz. Duvari boyaya hazir hale getirmek icin macun ve zimparalama yapildiktan sonra astar boyasi uygulama ve sinrasinra boyayi vurma yeterlimidir. Kac kat boya vurulmasi gerekir hic boya vurulmamis bir duvara. Ayrica hangi astara gore hangi boya secimi yapilmalidir? Ben daha coo su bazli silinebilir bir boya almak istiyorum. Vok tesekkir ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat
Merhaba! Permolit Boya'ya hoş geldiniz. Size nasıl yardımcı olabiliriz?