Ev Saksı Bitkileri İsimleri ve Resimleri
Evinizde saksı bitkileri yetiştirmeyi hiç denediniz mi? Oldukça zevkli bir hobi olan yeşil yapraklı ev çiçekleri aynı zamanda zevkinize uygun şekilde ev dekorunuzu tamamlıyor. Size bu makalemizde evde yetiştirebileceğiniz bazı ev saksı bitkileri isimleri ve resimleri ile birlikte bakımı ve yetiştirilmesi ile ilgili bilgiler derledik.
Ev Saksı Bitkileri – Misyoner çiçeği (Ufo bitkisi)
Misyoner çiçeği yada ufo bitkisi olarak bilinen Pilea peperomioides, yuvarlak para benzeri yaprakları ve düz gövdeleriyle çok belirgin bir görünüme sahiptir.Resimdeki gibi kısa saksılarda muhteşem görünürler. Bu sert bitkiler haftada bir sulama ile aydınlık alanlarda daha hızlı büyürler ancak doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymazlar.
Ev Saksı Bitkileri – Yeşim bitkileri (Crassula ovata)
Yeşim bitkileri (Crassula ovata), bonsai olarak kesmeye uygun olmasını sağlayan benzersiz çalı benzeri yapısı nedeniyle özellikle ilginç bir bitkidir. Doğru koşullarda, yetiştiğinde pembe çiçeklerini açtıklarını bile görebilirsiniz. Bu bitkiler çok fazla güneş ışığı ile kırmızı veya sarımsı bir renk tonu geliştirebilirler Yaz aylarında çok az ve kışın daha da az suya ihtiyac duyarlar.
Ev Saksı Bitkileri – Oxalis triangularis
Oxalis triangularis, uyku çiçeği veya sahte yonca, menekşe rengi ile kızıl arasında değişen canlı renklerde Brezilya’ya özgü bir ev bitkisidir. Bu canlı renklere sahip bitki açık renk bir saksıda harika görünür. Oxalis her gün birkaç saat doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyuyor, bu nedenle balkon ve bahçelere yakın pencere kenarları gibi güneşli yerler için de mükemmeller ! Pek çok ev bitkisi gibi, evcil hayvanlarınız varsa ısırmaları yada kemirleri onlar için iyi değil. Bu yüzden bitkinize yer ayarlarken dikkatli olmalısınız.
Tavşan kulağı kaktüsü
Tavşan kulağı kaktüsü. Düz yassı dallanma şekli ve enteresan görünümü yanında rahatsız edici dikenleri ile ikonik Opuntia microdasys, oldukça güzel görünüyor. Çöl temalı bir iç mekan dekorasyonu için fazla bakım gerektirmeyen rahatça yetiştirebileceğiniz bir bitki. Bu bitkilere bol güneş ışığı ve az su verin. Taş, kum renginde veya rustik bir saksıda dekorunuzu tamamlayabilir.
Ev Saksı Bitkileri – Aloe vera
Aloe vera cilt bakım ürünleri için popüler bir bileşen olmasının yanı sıra, Aloe bitkileri, evde yetiştirilmek için son derece idealdir. Bu faydalı bitkiyi kaktüs toprağına dikin ve en iyi sonuçları elde etmek için aydınlık bir alana yerleştirin. Ayrıca diğer bitkilerle sıkıntı yaşayan arkadaşlar için de harika bir hediye seçeneği olabilir. Hemen hemen her türlü saksı içinde ve herhangi bir iç mekanda rahatlıkla yetiştirlebilirler. Her zaman harika görünen bir bitki.
Şans bambusu, Dracaena sanderiana
Şans bambusu, Dracaena sanderiana toprağa ihtiyaç duymadan büyür. Basitçe kesilmiş bir çiçek gibi suya koymanız yeterli. Yukarıda gördüğünüz görsel gibi cam bir fanus içerisine düzgün kesilip bağlanmış bambuları yerleştirebilirsiniz, toprak yerine iri taşlar yada deniz kabukları kullanabilirsiniz. Suyu birkaç haftada bir değiştirdiğinizden emin olun, ancak mümkünse klorlu musluk suyu kullanmayın.
Dragon ağacı bitkisi
Dragon ağacı bitkisi, oldukça yaygın olarak evlerde tercih edilen bir bitki. Sıra ağaç benzeri ev bitkilerine gelince, az bakım gerektiren seçenekler bulmak zor, ancak Dracaena marginata bu kuralın istisnası. Toprağı sulamak için kuruyana kadar bekleyebilirsiniz, bu nedenle bakımı oldukça kolay. Ofisler ve evin uzak köşeleri için harikalardır. Direk gelmeyen ışık ve sabit sıcaklık bu bitkinin rahat bir şekilde büyümesine yardımcı olur.
Deve tabanı
Deve tabanı, bilimsel adı Monstera deliciosa . Bu çarpıcı, geniş yapraklı bitkiler, harika bir dekorasyon tamamlayıcısıdır, ve evinizin salonuna sıcak, tropik bir çekicilik katar.
Strelitzia nicolai
Strelitzia nicolai veya dev beyaz cennet kuşu, ideal koşullarda 2mt yüksekliğe kadar büyür ve herhangi bir iç mekanda veya atriyumda bütün ihtişamı ile boy gösterebilir. Birçok bitki tam güneşe karşı hassas olsa da, bu bitki güneşi memnuniyetle karşılar. Toprağı nemli tutun ve en iyi sonuçları almak için aylık olarak gübrelemeyi unutmayın.