2018 En Çok Tercih Edilen Boya Renkleri

Yeşil ve Mavinin Sakinleştirici Etkisiyle Tanışın - Boya Renkleri

2018’in Trend Boya Renkleri Bu Yılın Tercih Edilen Boya Renkleri

Evinizi boyamak istiyorsunuz; fakat boya renkleri konusunda kararsız mısınız? 2018’in en trend boya renklerini sizler için derledik. Bu makalemizde, duvar boyası renkleri, ev boya renkleri, iç cephe boya renkleri ile ilgili tüm sorularınıza cevap bulabileceksiniz.    Size önereceğimiz boya renklerini bir deneyin. Bu sayede, eviniz de hem modern duvar dekorasyon fikirleri tasarlamış hem de en yeni boya renklerini kullanarak daha şık bir görünüm elde etmiş olursunuz.

Siyah Duvar Boya Renkleri Tercih Ederek Göz Alıcı Şıklığı ile Cesaretini Göster

2017’den itibaren başlayan siyah duvar boyama trendi bu sezonda devam etmekte. Yatak odasından banyoya, yemek odasından oturma odasına kadar her yerde kullanılmaya başlayan siyah, giderek daha çok alanda kullanılmaya başlandı. Cesaret isteyen siyah her alanda kullanılabilir ancak kullanımı abartıldığı takdirde odanızı boğabilir.

Oniksin Derinliğine Dalın

Doğal taşların çok uzun zamanlardan itibaren hayatımızda çeşitli alanlarda önemli rolleri olmuştur. Evlerimizde ve takılarımızda kullandığımız bu taşlar gün geçtikçe hayatımda daha çok yer almaya başlamıştır. Oniks taşı ise renginin siyah olmasıyla ünlenmiştir. Oniksin rengini duvarlarınızda kullanarak farklı bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Bu rengi daha çok ışık alan bölgelerde kullanmanız, kullanmış olduğunuz bölgeyi daha havadar gösterebilir.

Kırmızı Meyvelerden İlham Alın

Çileğin kırmızısından, ahududu pembesine, yaban mersini mavisinden, dut moruna kadar ilham alan renk kartelamız, size aradığınız o muhteşem kırmızıyı bulmanıza yardımcı olacaktır. Bu tarz kırmızı tonları, çok yönlü renkleri içermektedir. Bu renkleri kullanarak daha cesur stiller yaratılabilir. Örneğin parlak kırmızılar odanıza canlılık getirebilir. Ancak daha sakin stillerden yanaysanız kirşlerinizde daha sıcak tonlu bir bordo tercihinde bulunabilirsiniz. Koyu bordo ve koyu morlar gibi boya renkleri evinizin daha lüks gözükmesine yardımcı olacaktır. Ahşap möbleler ise bu şıklığı tamamlayacak en önemli unsurlardandır.

Yeşil ve Mavinin Sakinleştirici Etkisiyle Tanışın

Daha parlak pasteller muadillerine göre daha sofistikedir. Bu sene çokça kullanılan pastel yeşil ve maviler huzurlu bir etki yaratabilme gücüne sahiptir ve bu sayede evinize doğal bir görünüm kazandıracaktır. Bu rengin uyandırdığı dinginlik duygusu yatak odasında dinlenmeyi sevenler için en ideal tercih olacaktır. Ancak yaşadığınız her alanı bu renge boyamak iyi bir seçim olmayabilir.

Plaj havasını yansıtmak için daha mavimsi tonları tercih edebilirsiniz. Bu renkle kullanabileceğiniz en uygun aksesuarlardan biri hasır sandalyeler ve hasır ile yapılmış malzemelerdir. Bu ürünler sayesinde uygulamış olduğunuz tema ortaya çıkacaktır. Minimalist bir tasarım zevkiniz var ise pastel maviler sizin için en iyi tercih olacaktır.

Grinin Tonlarını Duvarlarınızda Kullanın

Çeşitli gri gölgeler ve tonları önümüzdeki sezonlarda evleri süsleyecek. Daha taşlanmış bir mor-gri rengini yatak odanızda kullanmayı düşünün, koyu renkli ve beyaz aksesuarlarla istediğiniz görünümü tamamlayın. Serin mavi-gri tonlarını ise yemek odanızda deneyin ve bu rengi daha sıcak tonlarla birleştirin. Modern ve lüks görünen bu ortamı tamamlamak için ahşap ve pirinç desenlerini odanızda kullanın.

Sarıyı Kullanın ve Canlılığı Hissedin

Evinizi daha aydınlık ve ferah mı göstermek istiyorsunuz? Güneşi evinize getirmeye ne dersiniz. Sarının tonlarını kullanırken siyah ve gold renklerindeki aksesuarları tercih edin. Bu sayede daha güçlü bir görünüm elde edebilirsiniz. Mutfağınızda kullanacağınız pastel sarı ile güne güzel bir kahvaltıyla başlarken duvardaki renk sayesinde de enerji dolacaksınız. Mutfak dışında ofislerinizde de kullandığınız takdirde ilhamınızı ve motivasyonunuzu arttırmanıza yardımcı olacaktır.

Bej ve Kahverengi ile Sonbaharı Yakalayın

Bejin sıcak tonları evinizin daha sıcak gözükmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca bejin eskitilmiş görünümü sayesinde modern dokunuşlarla eşsiz bir görünüm elde edebilirsiniz. Örneğin tüm odayı bej ve kahve tonlarında döşemeyi düşünün. Ton sür ton uygulaması sayesinde farklı bir ev dekorasyonu yaratmış olursunuz. Bunun dışında daha pembe ve ten rengi tonlarındaki bejler sarı ve mavi renklerindeki aksesuarlarla farklı bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Bir odanızı bembeyaz yapmanız çok boğucu bir görüntü ortaya çıkabilir bu sebeple beyazın yanına ekleyeceğiniz kahve tonları evinizi zengin gösterecektir.

Koyu Maviler ile Masalsı Bir Ev Yaratın

Önümüzdeki sezonlarda bir miktar nötrlenmiş tasarımlar göreceğimiz doğru olsa da daha heyecan verici renklerin evlerde kullanılması artacaktır. Zengin ve koyu mavilerle hem zarif çizgiler yaratabilir hem de cesurca seçimleriniz sayesinde farkınızı gösterebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat
Merhaba! Permolit Boya'ya hoş geldiniz. Size nasıl yardımcı olabiliriz?