Trim Boya Nasıl Yapılır

Trim Boya Nasıl Yapılır

Trim Boya Nasıl Yapılır

Trim boyama, herhangi bir odaya görsel ilgi çekmek için, oldukça çok işe yarar, ayrıca evinizin içindeki duvarların rengini geliştirir. Kartonpiyer yada süpürgelikleri boyamanın en iyi yolu biraz planlama ve dikkatli bir hazırlık ile mümkündür, bununla beraber boyama projesi duvarlarınızın diğer renklerini tamamlayacak ve ön plana çıkaracaktır. Trim boya nasıl yapılır makalemizde, odalarınızı canlandırmak için pencere ve kapıların yanı sıra süpürgelikler ve kartonpiyerin, pervazlarında nasıl trim boyanacağını paylaşıyoruz.

Odayı hazırlayın

Odayı hazırlayın

Trim boyamayı yapmadan önce hazırlık önemlidir. Boyama alanlarını tozdan ve boya sıçramalarından korumak için gerekli önlemleri alın.

  • Mobilyaları çalışma alanından uzaklaştırın.
  • Ahşap, fayans veya laminat gibi sert zeminli odalarda süpürgeliklerin üzerini boyamak için, maskeleme bandını, süpürgelik ve döşemenin birleştiği yerlere dikkatlice çekin.
  • Zemin halı ile kaplıysa, halı yüzeyini koruyucu plastik örtü ile örtün ve yine duvarla kesişim hatlarını maskeleme bandı ile sabitleyin.

Zımparalama sırasında ince partiküllerin solunmasını önlemek için bir toz maskesi kullanın.

Süpürgelik, pervaz veya kartonpiyer hazırlığı

Süpürgelik, pervaz veya kartonpiyer hazırlığı

Trim boyamanın en doğru yolu işe temiz bir yüzeyle başlamaktır. Odaların çoğunda pervaz ve süpürgeliklerin üzerinde biriken kiri temizlemek için nemli bir sünger kullanın. Mutfakta, ise biriken kiri temizlemek için yine bir sünger ve sabunlu su kullanın.

  • Trim boya yapacağınız yüzey ahşap ise, yüzeyini aşındırarak zımparalayın.
  • Kaba, 80 kumlu zımpara kağıdı ile başlayın ve ardından daha az kaba olan 100 ve 120 kum zımparaya geçin.
  • Döşeme yeniyse, yüzeydeki herhangi bir pırıltıyı kaldırmaya yetecek kadar sadece 120 kum zımpara kullanın.
  • Düz yüzeyler için katlanmış zımpara kağıdı veya zımpara bloğu kullanılabilir. Eğimli alanlar ve yarıklar için bir zımpara süngeri kullanın .
  • Zımparaladıktan sonra, tozu tüy bırakmayan bir bez veya temiz nemli bir süngerle silin.

Süpürgelik, pervaz veya kartonpiyerde herhangi bir çatlak, delik ve çukur bulursanız, kusurları macun ile doldurun. Kutu üzerindeki talimatlara göre kuruduktan sonra 120 veya daha ince zımpara kağıdı ile zımparalayın ve yine çıkan tozu temizleyin.

Süpürgelik ile duvar arasındaki boşlukları doldurmak için kalafat kullanın .

Ardından, boyamadığınız bölümleri maskelemek için bant uygulayın. Tek bir bant parçası, birçok kısa parçadan daha fazla akmayı önler. Boya akmasını önlemek için daima maskeleme bandını düz ve kenar hat boyunca bastırarak uygulayın.

Trim Boyama öncesi

Trim Boyama öncesi

Doldurulmuş, macunlanmış veya tamir edilmiş alanlara astar uygulamak için açılı bir boya fırçası kullanın. Ayrıca, trim boyama yapacağınız yüzeylerde düğüm veya reçine cepleri olup olmadığına bakın ve onlara ilk kat astarı uygulayın.

Spot astarlı alanlar kuruduktan sonra, bunları düzeltmek için 120 kumlu zımpara kağıdı kullanın. Tüm süslere bir kat uygulamadan önce bu alanlara spot astar uygulamak, boyamadan sonra iyi bir bitiş sağlamaya yardımcı olur.

Şimdi tüm döşemeyi astarlayın ve boyaya hazırlayın.

Boyamaya geçmeden önce tamamen kuruması için astar kutusu üzerindeki talimatlara göre hareket edin.

Trim Boyama

Trim Boyama

Hazırlık çalışması ve astarın ardından, trim boyaya hazırdır.

  • İyice karıştırılmış boyayı temiz bir boya tepsisine dökün.
  • Boyaya 2-3 cm’den fazla açılı boya fırçası daldırmayın ve fazlalıkları silin.
  • Döşemenin girintili kısımlarını önce boyayın.
  • Ardından, yeni boyanmış süpürgelik, pervaz veya kartonpiyerin dış kısımlarını uzun hareketlerle düzeltin.
  • Tüm döşeme boyanana kadar bu trim boyama tekniğini tekrarlayın.

Süslemeyi boyama işinizi başarıyla tamamladıktan sonra, boya hala ıslakken maskeleme bandını duvardan 45 derece açıyla dikkatlice çekerek çıkarın. Hazırlık çalışması, trim boyama için çok önemlidir ve kaliteli araçlara, doğru malzemelere sahip olmakta öyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat
Merhaba! Permolit Boya'ya hoş geldiniz. Size nasıl yardımcı olabiliriz?