Profesyonel Duvar Boyamanın Püf Noktaları
Her ne kadar bir çoğumuz duvar boyası yapmayı bilsekte tecrübeli profesyonel bir iş çıkartmayı hepimiz isteriz. Sizler için profesyonel boya ustalarından duvar boyama püf noktaları nelerdir paylaşmalarını istedik. Muhtemelen meslek sırrı olarak birkaç ipucunu vermeselerde, daha verimli duvar boyama ve daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olmak için fazlasıyla yeterli ip uçları sağladılar. Evimi kendim nasıl boyarım diyorsanız profesyonel duvar boyamanın püf noktaları makalemizde okuyacağınız şeylerden bazıları sizi şaşırtabilir.
Evimi Kendim Nasıl Boyarım Diyorsanız Duvar Boyamanın Püf Noktaları
Nemli Havalarda Boya Yapmayın
Boyama için havaların daha kuru olmasını beklemek size avantaj sağlar.Nem boyama esnasında damlama ve yavaş kuruma anlamına gelir, bu yüzden özellikle yağmurlu bir günde boya yapmaktan kaçının. Mecburen nemli bir havada boya yapmanız gerekiyorsa, normalden biraz daha fazla zaman ayırın, ikinci kata geçmeden önce hatalarınızı düzeltmek için zaman kazanmak istiyorsanız, yavaş kuruyan bir boya tercih etmelisiniz.
Kapsamlı Bir İnceleme Yapın
Yeni astarın ağırlığı eski boyayı çekeceği için, yeni astar ve boyayı uygulamadan önce çatlak, pullanma ve soyulma olan alanların hafifçe zımparalanması veya kazınması gerekir. İyi temizlenmiş ve düzgün bir yüzey boyamanın sonucunu gerçekten olumlu anlamda etkileyecektir. Duvarınızda yağlı lekeler varsa biraz sabunlu suyla temizleyin, ardından da temiz suyla durulayın. Duvarların boya öncesi temiz olması çok önemli bir detay, mümkünse nemli bir bezle hızlıca duvarları temizleyin, boyama yaparken, tozsuz temiz bir yüzeye boya çok daha kolay tutunur.
Kaliteli Fırçalar Ve Rulolar Terci̇h Edin
Kaliteli boya kullanıyorsanız paranızın boşa gitmesini istemezsiniz. İyi kalite fırçalar ve rulolar boyayı daha iyi sürmenize yardımcı olur aynı zamanda da mükemmel bir kapama sağlar. Böylece yeniden uygulama için zaman ve boya harcamazsınız. Önemli yardımcılardan biri de maskeleme bandı. Net köşeler düzgün çizgiler elde etmek için en büyük yardımcınız.

Boyanmasını İstemediğiniz Alanları ve Mobilyalarınızı Koruyun
Bir boya projesine başlamadan önce, boya yapacağınız odanının zemini, mobilyaları koruyucu örtü ile kaplanmalı. Bunun için asla pişman olmayacaksınız.

Astar Kullanın
Boya ve astar boyası kombinasyonları ile temiz, pürüzsüz bir yüzeye sahipseniz oldukça iyi sonuçlar alacaksınız. Duvarla ilgili herhangi bir sorun varsa ya da en son boyadığınızdan bu yana sekiz yıldan fazla zaman geçtiyse, kesinlikle bir astar uygulayın.

Bugünün premium boyaları kolayca akıyor ve zaten iyi bir rulo seçtiyseniz, boya yaparken fazla baskı uygulamanıza gerek yok. Uzatma aparatı kullandığınızdan emin olun, böylece en az çabayla ve sırtınızı zorlamadan maksimum alana erişebilirsiniz.
Yukarıdan Aşağıya Doğru Boyama Yapın
Tavanda ve süpürgelikte bir fırçayla kenarlarınızı kestikten sonra, tavandan aşağıya boya uygulamak için rulonuzu kullanın. Amatörler genellikle boya yaparken etrafa çok boya sıçratırlar, ancak profesyoneller duvardan aşağıya doğru çalıştıkları için hatalarının üzerini boyarlar. Bir alan kurumaya başladığında, onu yalnız bırakmak en iyisidir. Geriye gitmek, boya yüzeyinde izler ve renk çizgileri bırakabilir.