Dış Cephe Astarı Nasıl Uygulanır? Astar Boya Nedir Nasıl Yapılır?
Duvar boyası ne kadar önemliyse dış cephe astarı da bir o kadar önemlidir. Boyanın dayanıklılığını artıran ve uzun ömürlü olmasını sağlayan dış cephe astarı uygulama yaparken olmazsa olmazlardan biridir. Bir dış cephe astarını ne zaman kullanacağınızı bilmek için önce hangi tipte astarların mevcut olduğunu ve ne amaçla kullanılacağını anlamak zorundasınız. Sizlere bu makalede uzmanlarımız dış cephe astarı nasıl uygulanır ve astar boya nedir nasıl yapılır sorularınıza cevap veriyor.
Dış Cephe Astarı Nedir?
Makalemizin bu başlığında sizlere dış cephe astarı nedir sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. Dış cephe astarı, duvar boyası uygulanmadan önce uygulanan özel bir boya türüdür. İster iç ister de dış yüzeyleri boyayın, astarlar boya yüzeyinin ideal, tekdüze bir dokuya (biraz kaba) sahip olmasını sağlar, böylece boya etkili bir şekilde duvara yapışır. Ayrıca, astarlar gözenekli yüzeyleri kapatır ve böylece lekelerin ve önceki renklerin boyalar üzerinde tekrar ortaya çıkmasını önler.
Astar Boya Çeşitleri Nelerdir?
Astar boya çeşitleri nelerdir astar boya çeşitleri gibi konular her zaman aranan ve merak edilen konular olmuştur. Astar boya çeşitleri kullanım amacına göre farklılık göstermektedir. Astar boyalar, yağ bazlı veya su bazlı olabilir. Piyasada oldukça fazla astar görebilirsiniz, astar boya çeşitlerini sizler için derledik. Kullanım amaçlarına göre oldukça zengin ürün çeşidine sahip Permolit Boya’nın astar boyalarını sizler için önerebiliriz.
Alçıpan Astar
Yeni alçıpan bir sünger gibi boyayı emer ve bazı alanlarda diğerlerinden daha iyi örtülmesine neden olur. Son katınla tutarlı bir görüntü elde etmenize yardımcı olmak için, bir astarı ilk kez kullanmak her zaman iyi bir fikirdir ve bunun yanı sıra, kaliteli bir kuru duvar astarının kullanılması, galon başına tipik bir iç lateks boyasının birden fazla katını kullanmaktan çok daha az pahalıdır.
Ahşap Astar
Ahşap, bir boya son katının yapışması için zor alt tabakalar arasındadır. Ahşap üzerinde iyi bir yavaş kuruyan yağ bazlı astarın yerini tutamazdı. Kuruması çok uzun zaman alır ve ahşap içine daldırmak için bolca zaman tanır ve ahşaba diğer herhangi bir astar tipinden daha iyi yapışır.
Duvar Astarı
Boyadan önce bir duvar astarı uygulamasının iyi bir fikir olmasının birkaç nedeni vardır. Bazı duvar yüzeyleri, yüzeye doğrudan boya uygularsanız, yapışma problemlerine neden olacak yüksek bir pH seviyesine sahip olabilir. Kaliteli bir duvar astarı, yapışma kaybı riski olmadan, daha geniş bir pH aralığı yelpazesinde güvenle boyamanıza olanak tanır.
Leke Engelleyici Astar
Spesifik kullanımlar için farklı tipte leke-bloke edici astar boya vardır, ancak kullanımının gerekli olduğu daha yaygın olan bazı durumlar şunlardır: su ve duman lekelerini / son kat boya ile kanamayı korumak; mum boya, işaretleyici veya gresin üzerine boyanır; ve dramatik bir renk değişimi yapmak, özellikle daha açık bir rengi çok daha koyu bir renkte boyamak için kullanılır.
Astar Boya Nedir?
Astar boya, boyamadan önce malzemelerin üzerine hazırlanan hazır bir kaplamadır. Astar boya , yüzeyin boyaya daha iyi yapışmasını sağlar, boya dayanıklılığını artırır ve boyanacak malzemeye ek koruma sağlar. Sizlere bu başlık altında astar boya nedir sorusuna cevap vermeye çalıştık.
Astar Boya Neden Kullanılır?
Uzmanlarımıza gelen sorulardan biri de astar boya neden kullanılır sorusu. Sizlere bu konuyla ilgili yardım olacağız. Astar boyalar gözenekli yüzeyleri kapatır ve böylece lekelerin ve önceki renklerin boyalar üzerinde tekrar ortaya çıkmasını önler. Duvarınızda çok kirli bir yüzeyi kapatmak için ve yağlı boyadan su bazlı boya geçerken kullanabilirsiniz. Son kat boyanın tutuculuğu astar boya ile birlikte daha iyi bir seviyeye gelir.
Astar boya ile dış cephe boyasının içeriği aynıdır? yani ASTAR boyayı 2 kat vurursak Dış cephe boyasına gerek varmıdır? Astar boyada dış cephe boyası kadar korur mu?