Boyası kalkmış duvar nasıl boyanır? Duvar Boya Tamiri Nasıl Yapılır?

Duvar Boya Tamiri

Boyası kalkmış duvar nasıl boyanır öğrenmek istiyorsanız, Duvar boya tamiri nasıl yapılır bilmek istediğiniz tüm cevapları bu makalemizde bulabilirsiniz. Yeni bir mülk satın almayı veya eski mülkünüzü yeniden boyamayı planlıyorsanız, aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler var. Evinizdeki boyanın sağlığı, tarihçesi hakkında çok şey söylüyor. Çoğu ev sahibi, boyanın kırıldığını veya soyulduğunu fark ettiklerinde özelliklerini yeniden boyamayı seçerler. Boya kabarmaya veya çatlamaya başladığında, evinizi çirkin bir görünüme sahip bırakabilir. Fakat buna ne sebep olur? Hadi bulalım. Duvar boya tamiri duvarların görünümünü iyileştirmenin uygun maliyetli bir yoludur. Duvarlarınızı nasıl tamir edeceğinizi tüm sorularınıza makalemizde cevap vereceğiz.

Duvarın Boyası Kalktı! Duvarın Boyası Kalkmışsa Ne Yapmalıyız 

Duvar boyası kalktı ve duvarın boyası kalkmışsa ne yapmalıyız gibi soruların cevabı aslında oldukça basit. Duvarın boyası kalkmışsa öncelikle duvarda kabaran boyaları spatula ile kazınmasını gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Duvarınızın kazınma işlemi sonrası oluşan boşluklara ve tamir edilmesi gereken yerlere macun veya alçı uygulamalısınız. Duvar boyasının kalkmasının en temel sebeplerinden biri duvarınıza zımpara uyguladıktan sonra duvarınızın iyi temizlenmemesi ve örtücü astarın kullanılmaması olarak belirtebiliriz. Sizlere bu başlık altında
duvarın boyası kalkmışsa ne yapmalıyız sorusunun cevabını verdik. Ayrıca duvar boya tamiri, ürünlerimizle ilgili tüm merak ettiklerinizi sosyal medya hesaplarımızdan veya internet sitemizden bizlere ulaşarak sorabilirsiniz.

Duvar Boya Tamiri Boyası Kabaran Duvara Ne Yapılır

Duvar boya tamiri nasıl yapılır boyası kabaran duvara ne yapılır sorusunun cevabı oldukça basit aslında. Boya ile herhangi bir sorunu önlemek için en iyi çözüm, boyamadan önce duvarların yüzeyini astarlamaktır. Boya, astarlı duvara yapışarak kaplayıcılığı yükselir. Duvarların nemli olmadığından emin olmak da önemlidir. Duvarlarda su hasarı olup olmadığını kontrol edin. Hasarları düzeltin ve boyamaya başlamadan önce duvarların tamamen kurumasını sağlayın. Evinizi boyarken akılda tutulması gereken bir diğer önemli şey, süreç boyunca sabırlı kalmaktır. Uzun ve sıkıcı bir iş olabilir, ancak ilk boya katının tamamen kurumasına izin vermezseniz daha sonra köpürmeye ve çatlamaya neden olabilir. Aynı zamanda yüksek kaliteli boyalara yatırım yapmak iyi bir fikirdir. Permolit Boya’nın birbirinden üstün özellikleriyle dayanıklı ve uzun ömürlü hem iç cephe hem de dış cephe boyalarını gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.

Duvar Boyası Neden Kabarır?

Duvar boyası neden kabarır ile ilgili olarak tek bir cevap vermek mümkün olmamakla birlikte birçok nedeni vardır. Nemli yüzeye boya sürülmesi, eski boyanın yeni boya içindeki solventleri emmesi, duvarların dışardan nem almasıyla ilgili birçok neden olabilir. Boya nemin olduğu bir yerde yapılırsa boya kabarır. Mevcut boya, uyguladığınız yeni boyayla uyumlu değilse, duvar boyasında kabarma olabilir. Astar boyasıyla boyanmamış duvarlar kabarmaya karşı daha hassastır. Mevcut boya başlangıçta herhangi bir belirti göstermeyebilir, ancak yeni boya kurudukça küçülmeye başlar, yeni boyanın duvardan ayrılmasına ve kabarcık üretmesine neden olur.  Havadaki nem nedeniyle, kabarcıklanma boyama işlemi sırasında veya boya kurumaya başladıktan sonra başlayabilir. Kuru boya bile aşırı nemli durumlarda kabarmaya neden olabilir. Ev havalandırmasının yanlış yönetimi genellikle bu soruna neden olur.  Şunu asla unutmamalısınız ki duvardaki nemi kurutmadan uygulama asla yapmamalısınız ve rutubet veya su girebilecek boşluklar mutlaka tamir edilmelidir.

Duvar Boyası Neden Kabarır?
Duvar Boyası Neden Kabarır?

Duvar Boyası Neden Çatlar?

Bu başlık altında sizlere duvar boyası neden çatlar sorusunun cevabını vereceğiz. Boyanın çatlamasına neden olan en büyük sebeplerden biri astar eksikliğidir. Duvarlarınızın kaplanması nemin giderilmesine yardımcı olur ve üzerlerini boyamadan önce duvarların kuru olması önemlidir. Düşük kaliteli boya başka bir suçludur. Daha ucuz oldukları için birçok ev sahibi bunları başkalarına göre seçiyor. Ancak, düşük fiyatlar düşük kalite anlamına gelir. Boyayı karıştırmak bazen en iyi fikir olmayabilir, özellikle de farklı şeylerden yapılmışlarsa. Yağ bazlı boyaların lateks boyalarla karıştırılması, boyanın sonradan kurumasına izin vermeyecektir. Boya çatlamasına yol açabilecek bir diğer faktör de uygulamayı acele etmektir. Sıkıcı bir iş olmasına rağmen, bir evi boyamak titizlikle yapılmalıdır. İkincisini uygulamadan önce ilk boyanın tamamen kurumasını sağlamak önemlidir.

Duvar Boyası Neden Çatlar
Duvar Boyası Neden Çatlar?

Sizlere bu makalemizde duvar boya tamiri duvar boyası kalkmışsa ne yapmalıyız ile ilgili tüm bilmek istediklerinizi cevapladık. Diğer yazılarımızda merak ettiğiniz tüm konuların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Boyası kalkmış duvar nasıl boyanır? Duvar Boya Tamiri Nasıl Yapılır?” yazısında 6 düşünce

    • Permolit Boya diyor ki:

      Merhabalar duvarın boyası kalkmışsa öncelikle duvarda kabaran boyaları spatula ile kazınmasını gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Duvarınızın kazınma işlemi sonrası oluşan boşluklara ve tamir edilmesi gereken yerlere macun veya alçı uygulamalısınız. Daha sonrasında duvarınıza astar uygulayın ve son işlem olarak permolit dış cephe ürünlerimizi kullanabilirsiniz.

  1. Lale diyor ki:

    Iyi gunler benim duvarlar yeni boya di fakat bisey deye e kadar ciziliyo ve haliyle siyah lekeler oluyo bunlarin uzerinden sadece leke olan yere hafif fircayla dokunsam leke gibi iz kaliyo nasil yapmam lazim yardimci olurmusunuz

  2. Osman bütüner diyor ki:

    Merhabalar giriş katta oturmaktayim dış cephe de sıvalarda kabarma bar bunun için hangi işlem yada boya kullanmaliyim teşekkürler

    • Permolit Boya diyor ki:

      Nazlı Hanım merhaba, öncelikle Permolit Boya’ya göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. Duvarınıza yapılacak işlemler için tüm ayrıntıları blog yazımızda bulabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat
Merhaba! Permolit Boya'ya hoş geldiniz. Size nasıl yardımcı olabiliriz?