Boya Badana kaç yılda bir yapılır? Boya Zamanı Geldiğinin Sekiz İşareti

Boya Badana kaç yılda bir yapılır? Boya Zamanı Geldiğinin Sekiz İşareti

Boya Badana kaç yılda bir yapılır?

Evinizdeki duvarları boyamak faydalıdır. Sadece evin rahatlığını artırmakla kalmaz, aynı zamanda birçok avantajı da beraberinde getirir. Peki boya badana kaç yılda bir yapılır? Duvarları boyamak aklınızdaysa, belki de Permolit Boya Renklerini ve çeşitlerini inceleme zamanı gelmiştir.

Boya Zamanı Geldiğinin Sekiz İşareti

1- Yenileme

Duvarların boyanması gerektiğinde, en son ne zaman boyandığı gerçekten önemsizdir. Taze bir boya katmanı kusurları gizler, yeniler ve bir odanın havasını anında değiştirir, bu nedenle duvarları boyamak için yanlış bir zaman yoktur. Duvarlarını zarar görmeden koruyan şanslı insanlar için, yaklaşık 5 yıl sonra yeniden boyama zamanı gelmiştir.

2- Solan Boya

Daha koyu renk tonları, açık tonlardan daha hızlı solar. Günümüzün modern boyaları solmaya karşı dirençli teknolojiye sahiptir, yine belli bir süre sonunda yenilenmesi gerekir. Sürekli güneş ışığına maruz kalan duvarlar, gölgeli alanlardaki duvarlara göre daha hızlı solar. Düşük kaliteli boya, yanlış boyama teknikleri veya kimyasal maddeler nedeniyle de solma meydana gelebilir.

3- Çatlama

Çatlama, pullanma olarak da bilinir. Birçok boya çatlaması, evinizin duvarlarında soruna neden olur. Boyamadan önce uygun olmayan yüzey hazırlığı, aşırı soğuk veya sıcak, boyanın eskimesi, boyanın çatlamasının en yaygın üç nedenidir. Çatlama sadece kötü görünmekle kalmaz, aynı zamanda haşereler için bir giriş noktası olabilir.

4- Rengin Demode olması

Kişisel tarzlarımız zamanla değişir. Birkaç yıl önce sevdiğimiz şey artık gözümüze hitap etmeyebilir. Trendler gelir ve gider. İç duvarların mevcut renginden sıkıldıysanız veya duvarlar sadece modern trend ve tarzdan uzaksa, estetiğinizi yenilemek için Permolit İç Cephe Duvar Boyalarının trend renklerini incelemelisiniz.

5- Hasarlı Duvarlar

Sürtünme izleri, delikler ve döküntüler, bir evde duvarların çekiciliğini azaltır. Duvarlarda birden fazla hasarlı alan varsa, işler daha da kötüleşir. Hasarlı duvarlar gerekirse onarılmalı ve ardından en sevdiğiniz boya tonuyla profesyonelce boyanmalıdır.

6- Lekeler ve Küf

Lekeler, özellikle küften kaynaklanıyorsa duvarları kötü gösterir. Küf kolayca tespit edilebilir ve umarım bu noktada bir profesyonel tarafından giderilir. Küf tehlikelidir ve evdeki herkes için potansiyel sağlık sorunları oluşturur.

7- Evi Satmak

Bir evi satışa sunmadan önce boyamak, zaman alıcı, büyük bir yatırım gibi görünebilir, ancak evi daha iyi ve değerli gösterecektir. Yeni boyanmış duvarlar, alıcıların ilgisini artırarak daha hızlı satılmasını sağlar.

8- Su Hasarı

Bir sıhhi tesisat sızıntısı, sıcak su ısıtıcısı kazası, çatı sızıntısı veya diğer birçok nedenden sonra su hasarı meydana gelebilir. Nedeni ne olursa olsun, geride kalan hasarlı duvarı yeniden boyamak gerekir. Su hasarı genellikle bir duvarda kahverengi veya sarı lekelerin oluşmasına neden olur, çizgiler ve diğer şekil bozuklukları da görülebilir. Sudan zarar gören duvarları boyamadan önce alçıpanı değiştirin. Hasarlı, ıslak alçıpan, zamanında değiştirilmezse küf oluşumuna ve ek hasarlara yol açabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat
Merhaba! Permolit Boya'ya hoş geldiniz. Size nasıl yardımcı olabiliriz?