Permolog

Bohem Ev Dekorasyonu

Bohem Ev Dekorasyonu

Bohem ev dekorasyonunu genelde, özgür bir ruhla iç mekanlar tasarlamak isteyen insanlar tercih eder. Ruhlarının ifadesi dışında hiçbir kural yoktur. Bohem tarz bir nevi Doğu esintisi taşır, bu yüzden parlak renklerin ve desenlerin doyasıya tadını çıkarabileceğiniz bir dekorasyon stilidir. Şık bir bohem tarzı ev dekorasyon çalışması yapmak, biraz eklektik ve biraz modern, ancak her zaman renkli ve son derece eğlencelidir.

Bohem tarzda dekorasyon yaparken kendinizi sınırlamayın, ahşap, kürk, deri, bitki birbirinden çok farklı kumaşlar ve çok çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz.

Bohem Tarzı Ev Dekorasyon Çalışmaları

Fotoğraf Kaynağı : Pinterest

Bohem iç mekanlar adeta bir gezginin evini yansıtır ve gezginin eşyalarıyla, aksesuarlarıyla doludur. Rengarenk yastıklar, çeşit çeşit bitkilerle, heykelciklerle, resimlerle dolu, asla sade olmayan rastgele ve eklektiktir.

Fotoğraf Kaynağı : Pinterest

Duvarlar ve tavan iplerle yapılmış elişi örme aksesuarlar, saksı askıları, fenerlerle süslenebilir, seyahat ettiğiniz farklı ülke ve kültürlerin objelerini, heykelciklerini yine aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

Fotoğraf Kaynağı : Pinterest

Bohem dekorasyonlarda goblen işlemeli, yada el dokuması çekici renklerle bezeli antika görünümlü duvar örtüleri, duvar halıları görmek mümkün. Karmaşık desenli bir banjara halısı, Moğol tarzı bir goblen gibi farklı kültürlerin el sanatları duvarlarda oldukça şık görünebilir.

Fotoğraf Kaynağı : Pinterest

Yatak odanızın duvarlarını parlak renklerin dans ettiği mandalalarla süsleyebilirsiniz.

Fotoğraf Kaynağı : Pinterest

Sakinleştirici bir Blues eşliğinde duyularınızı sarhoş eden bu muhteşem tasarımların görsel şovunda büyülü bir dünyanın kapılarının aralandığını hissedebilirsiniz. Ari nakış halıları, kantha iplik battaniyeleri, kaşmir yastıklar, pashmina battaniyeleri bohem ruhunun ana hatlarını oluşturan oldukça önemli öğlerdir.

Fotoğraf Kaynağı : Pinterest

Bohem ev dekorasyonlarında zemin için antika halılar, mobilyaların üzeri, pencereler içinde bancara tarzı örtüler daha çok tercih edilir. Zenginleri olan güzel motifler, tutkulu ve canlı enerjinin kaleydoskopunu oluşturur.

Fotoğraf Kaynağı : Pinterest

Koyu tonlarda ahşap dolap ve sehpalar, duvarları süsleyen eski kapı ve paravanlar, bohem ev dekorasyonuna antik Hint ruhunu getirir. Diğer taraftan Hint duvar heykelleri, Budha, ganesha mekana zen enerjisini taşır. Bu büyülü atmosferde adeta bohem ruhu neşe içinde dans eder.

Fotoğraf Kaynağı : Pinterest

Banjara kırmızıları ve parlak sarılarla, gösterişli ve doğru cazibenin hakim olduğu modern tarzda bir bohem ev dekorasyonu ile makalemizi sonlandıralım. Heyecan verici bu dekorasyon tarzını denemeyi kesinlikle düşünün.

sevgiyle karakter ve sıcaklık katıyor. Banjara kırmızıları ve gösterişli sarıları iç mekanlara hakim, gazlı altın süslemeli perdeler cazibenin doğru dokunuşunu ekliyor.

permoadm

Paylaş
Yayınlayan
permoadm
Etiketler: ev dekorasyonu

Yeni Makaleler

Yazlık Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? 5 Harika Öneri!

Yaşam alanlarımız bizim ruhumuzu yansıtan en önemli göstergelerdendir. Yaz yaklaşırken müthiş bir ev dekorasyonu ile…

2 yıl önce

İNGİLTERE BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ’NİN TEK TÜRK BOYA MARKASI ÜYESİ AKÇALI BOYA OLDU

1912 yılından bugüne faaliyet gösteren ve İngiltere’nin en prestijli sivil toplum kuruluşlarından olan BCF’nin (British…

2 yıl önce

Vernikli Ahşap Nasıl Boyanır? Adım Adım Vernikli Ahşap Boyama!

Vernik yıllar içinde yıpranmakta ve maalesef kusurları daha da belirgin ve can sıkıcı hale getirmektedir.…

2 yıl önce

Evinizi Boyamadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey!

Evlerimizi boyamadan önce fazla heyecanlı olup hızlıca kararlar verebilir ve sonrasında pek hoş olmayan sonuçlarla…

2 yıl önce

Yeni Moda İpek Mat Boya! Permosil Silikonlu İpek Mat İç Cephe Boyası Nasıl Kullanılır?

Yepyeni bir yıla girdiğimiz bu günlerde giyim, sanat, teknoloji ve benzeri alanlarda moda akımları gün…

2 yıl önce

Balkon Dekorasyonunda Renk Nasıl Seçilir? 5 Muhteşem Renk Önerisi

Yazları bunaltıcı sıcaklarda ailemiz, arkadaşlarımız ve akrabalarımız ile birlikte hoş vakit geçirdiğimiz alanlar olan balkonlar,…

2 yıl önce

Bu web sitesi çerezler kullanmaktadır