Permolog

Tavan ve Duvar Aynı Renk Olur Mu? Duvarlarla Aynı Renk Tavanlar

Tavan ve Duvar Aynı Renk Olur Mu?

Beyaz tavanlardan hala sıkılmadınız mı? Değişiklik arıyorsanız doğru yerdesiniz, tavan ve duvar aynı renk olu rmu makalemizde duvarlarla aynı renk tavanları inceliyoruz. Çizginin bir yerinde beyaz, diğer tarafında dekorasyonda baskın olan renkte duvarlar artık oldukça standart. Kesinlikle bu alışılagelmiş tarz yanlış yada kötü demiyoruz, elbette güzel aynı zamanda odaya canlılık ve tazelik katıyor, buna rağmen, aynı rengi tavanda ve duvarda kullanmanında avantajları var. “Hepsi aynı renk” tasarım trendi olarak bu yıl favorilerimden biri de bu. Daha basit bir seçim olmanın yanı sıra her şeyi aynı muhteşem renge boyamak, bir odaya ister dramatik ister sade olsun, sofistike bir zarafet verebilir. Bu da tasarımı biraz cüretkar; beklenmedik ve eğlenceli hale getirecektir. Hepsini aynı şekilde boyamak, daha az gidilen yolda yürümek gibidir. Ve bence her şeyi değiştirebilir. Her şeyi aynı şekilde boyamanın, odanızı daha daha şık yapacağına dair bazı örnekler aşağıda.

Duvarlarla Aynı Renk Tavanlar

Kaynak pinterest

Tablolarınız sahnenin merkezinde olsun

Duvar ve tavanda aynı renk paletini korumanın, sanat eserini ön plana çıkartmak için harika bir yol olduğunu söyleyebiliriz. Dikkatinizi dağıtacak hiçbir şey olmadığından, doğrudan duvardaki tabloya aklanabilirsiniz.

Duvarlarla Aynı Renk Tavanlar Mobilyalarınızı ön plana çıkarır

Sağlam, nötr bir zemin, rengi ne olursa olsun, eklektik bir mobilya yelpazesine öne çıkma ve parlama şansı verir. Böylece mobilyaları olduğundan daha gösterişli yapar.

kaynak pinterest

Tavan ve Duvar Aynı Renk Olduğunda Büyük salonlar için dengeleyicidir

Büyük odalar kolaylıkla kavernöz görünebilir. Tek bir boya rengi, tüm alanı birbirine bağlayacak ve dekorasyonu dengeleyecektir.

kaynak pinterest

Dekorasyonun kusurlarını gizler

Daha loş odalara yönelik eğilim büyük ve her şeyin tamamen beyaz olduğu dekorasyonu sahnenin biraz daha dışına atıyor gibi. Loş alanlar rahat, dinlendirici olabiliyor ve tıpkı beyaz gibi, renklerin ve desenlerin daha çok göze çarpması için dramatik, nötr bir temel sağlıyor.

Kaynak Pinterest

Göze çarpmasını istemediğiniz mimari detayları gizler

Çok süslü, geleneksel pervazlar, çağdaş bir masa ve aydınlatma armatürü dekorasyon için çok yoğun olabilir. Bunca detay arasında ısı kanalları, havalandırma boruları dışarıda ise ve göze batmasını istemiyorsanız yine tavan ve duvarlar aynı renge boyandığında bu parçalar neredeyse görünmez olacaktır.

Kaynak Pinterest

Alçak bir tavanı daha yüksek ve yüksek bir tavanı daha alçak göstermek mümkün

Yüksek bir tavanın duvarlarla ve süslemelerle aynı renge boyanması, tavanı görsel olarak aşağı indirerek geniş bir alana rahatlık getirebilir. Bunun yanında , dekoratif süslemelerle çevrelenmiş duvarlarla bir renk paylaşan alçak tavanlarda hem fazla olan süslemeler “kayboluyor” gibi görünüyor hemde  bu boyama şekli onları daha uzun gösteriyor.

permoadm

Paylaş
Yayınlayan
permoadm

Yeni Makaleler

Yazlık Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? 5 Harika Öneri!

Yaşam alanlarımız bizim ruhumuzu yansıtan en önemli göstergelerdendir. Yaz yaklaşırken müthiş bir ev dekorasyonu ile…

2 yıl önce

İNGİLTERE BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ’NİN TEK TÜRK BOYA MARKASI ÜYESİ AKÇALI BOYA OLDU

1912 yılından bugüne faaliyet gösteren ve İngiltere’nin en prestijli sivil toplum kuruluşlarından olan BCF’nin (British…

2 yıl önce

Vernikli Ahşap Nasıl Boyanır? Adım Adım Vernikli Ahşap Boyama!

Vernik yıllar içinde yıpranmakta ve maalesef kusurları daha da belirgin ve can sıkıcı hale getirmektedir.…

2 yıl önce

Evinizi Boyamadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey!

Evlerimizi boyamadan önce fazla heyecanlı olup hızlıca kararlar verebilir ve sonrasında pek hoş olmayan sonuçlarla…

2 yıl önce

Yeni Moda İpek Mat Boya! Permosil Silikonlu İpek Mat İç Cephe Boyası Nasıl Kullanılır?

Yepyeni bir yıla girdiğimiz bu günlerde giyim, sanat, teknoloji ve benzeri alanlarda moda akımları gün…

2 yıl önce

Balkon Dekorasyonunda Renk Nasıl Seçilir? 5 Muhteşem Renk Önerisi

Yazları bunaltıcı sıcaklarda ailemiz, arkadaşlarımız ve akrabalarımız ile birlikte hoş vakit geçirdiğimiz alanlar olan balkonlar,…

2 yıl önce

Bu web sitesi çerezler kullanmaktadır