Permolog

Boya Çeşitleri ve Boya Çeşitleri Kullanım Alanları

Boya Çeşitleri ve Boya Çeşitleri Kullanım Alanları

Boya çeşitleri kullanım alanlarına göre farklılık göstermektedir. Yeni bir yaşamı bir mekana çekmenin en kolay yolu evinizi yenilemektedir. Doğru rengi seçmek belli eviniz için ne kadar önemliyse, doğru boya çeşitleri seçmek ve projeniz için bitirmek de aynı derecede önemlidir. Rüyalarınızın mükemmel şekilde boyanmış alanını oluşturmanıza yardımcı olmak için, boya çeşitleri ve kullanım alanları ile ilgili makaleyi sizler için hazırladık.

Hangi Boya Çeşitleri Tercih Edilmeli

Boya dört temel bileşenin bir karışımıdır: pigmentler, reçineler, çözücüler ve katkı maddeleri. Kısacası, Pigment renktir. Reçine bağlayıcı veya yapıştırıcıdır. Çözücü, tüm sıvıyı yapan ve boya kuruduğunda buharlaşan taşıyıcıdır. Katkı maddeleri leke blokajı veya küf öldürme özellikleri gibi spesifik performans özellikleri sağlar.

Boya Çeşitleri

Ucuz boyalar, diğer boyalar göre hacim başına daha yüksek oranda çözücüye (bir galona) sahiptir. Sonuç olarak,% 50’ye kadar daha az pigment ve reçineye sahiptir. Bu, ucuz boyayla uyguladığınız şeylerin çoğunun, sadece az miktarda pigment bırakan, sadece buharlaşan çözücü (su veya mineral içkiler) olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, altını boyamak için yeterli pigmentin geride kalmasından önce, düşük kaliteli boya ile dört kat daha fazla yeniden kaplayıp tekrar kaplamak zorundasınız.

Öyleyse, zamanlarına değer veren profesyoneller arasından öğrenin, aynen şunları yapmalısınız: Ödeyebileceğiniz en iyi boyayı alın ve iki kattan fazla boyamaktan kaçının.

Astar Boya

İki farklı temel boya tipi vardır. Her biri farklı bir amaca hizmet eder ancak genellikle birlikte kullanılırlar. Malzemeyi korumak için yeni yüzeylerde astar kullanılır. Renk uygulandığında renklerin eşitlenmesine ve pürüzsüz bir kanvas sağlanmasına da yardımcı olur. Mevcut boya üzerine de boyanabilir. Astar, mevcut bir renge uygulandığında, astarın üzerine uygulanan yeni rengin keskin kalmasını sağlar. Astar, yağ bazlı ve su bazlı olabilir. Permolit Boya’nın astar boyalarını sizler için önerebiliriz.

Permoten Saten Alçı Astarı
Permogren Grenli Dış Cephe Astarı
Permoton Brüt Beton Astarı
Permokapar Silikonlu Üniversal Örtücü Astar
Permosar Silikonlu Dış Cephe Astarı
Permoset İç ve Dış Cephe Dönüşüm Astarı
Permokapar İç Cephe Örtücü Astar
Permokapar Silikonlu Dış Cephe Örtücü Astar
Permolak Su Bazlı Akrilik Astar
Permobinder Akrilik Emülsiyon Esaslı Konsantre Astar

İlk Kat Boya

İlk kat, opaklığın oluşmasına yardımcı olmak için kullanılan özel olarak formüle edilmiş bir boyadır. Tipik olarak, bu tipteki bir ya da iki kat, duvara renk uygulanmadan önce uygulanır. Yağ bazlı ilk katlar, hem iç hem de dış mekanlarda kullanılır. Su bazlı ilk katlar, eşit kapsamaya ulaşılmasını sağlamak için çeşitli katlarda uygulanabilir.

Düz Boya

Düz boya, aklınıza gelebilecek her renkte mevcuttur. Bu mat son kat boya, genellikle duvarlar ve tavanlar için en iyi şekilde kullanılır. Mat, mat yumurta kabuğu ve ipek mat boya dahil olmak üzere çeşitli farklı yüzlerce karıştırılabilir. Düz boya, nemi en iyi şekilde ele aldığı için nemli sıcaklıklar için en iyi seçeneklerden biridir. Kapsam dahilinde olduğundan emin olmak için çok sayıda kat halinde uygulanabilir.

Permosoft İpek Mat İç Cephe Boyası
Permomax İpek Mat İç Cephe Boyası
Permomax Mat İç Cephe Boyası
Permosoft Silikonlu İpek Mat İç Cephe Boyası
Permosil Silikonlu İç Cephe Boyası

Saten Ahşap Boya

Bu dekoratif boya tipi düz boyadan biraz daha esnek. Daha fazla parlaklığa sahip olduğundan, temizlenmek ve silerek temizlenebilir. Genellikle, gerçek rengi elde etmek için bir astarın veya ilk katın üstünde iki kat yumurta kabuğu gerekir. Bu parlaklık, özellikle yarı parlak renklere alternatif arıyorsanız, iç ahşap yüzeyler için mükemmeldir.

Permomast Sentetik Astar Boya
Permomat Mat Sentetik Boya
Permomacun Sentetik Boya Macunu
Permolüks Parlak Lüks Sentetik Boya
Permokapı Amerikan Kapı Boyası
Permolife Su Bazlı Amerikan Kapı Boyası

Parlak ve Saten Boya

Yüksek trafikli alanları çeken duvarlar için, parlak ve saten parlaklıklar en iyisidir. Bu esnek boyalar sararmaya daha az eğilimlidir ve temizlendiğinde iyi bir şekilde ayağa kalkar. Parlak ve saten yüzeyler hem evinizin iç hem de dış mekanlarında kullanılabilir ve genellikle tek kat olarak uygulanır.

Sercan Yaralı

Paylaş
Yayınlayan
Sercan Yaralı
Etiketler: boya çeşitleri

Yeni Makaleler

Yazlık Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? 5 Harika Öneri!

Yaşam alanlarımız bizim ruhumuzu yansıtan en önemli göstergelerdendir. Yaz yaklaşırken müthiş bir ev dekorasyonu ile…

2 yıl önce

İNGİLTERE BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ’NİN TEK TÜRK BOYA MARKASI ÜYESİ AKÇALI BOYA OLDU

1912 yılından bugüne faaliyet gösteren ve İngiltere’nin en prestijli sivil toplum kuruluşlarından olan BCF’nin (British…

2 yıl önce

Vernikli Ahşap Nasıl Boyanır? Adım Adım Vernikli Ahşap Boyama!

Vernik yıllar içinde yıpranmakta ve maalesef kusurları daha da belirgin ve can sıkıcı hale getirmektedir.…

2 yıl önce

Evinizi Boyamadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey!

Evlerimizi boyamadan önce fazla heyecanlı olup hızlıca kararlar verebilir ve sonrasında pek hoş olmayan sonuçlarla…

2 yıl önce

Yeni Moda İpek Mat Boya! Permosil Silikonlu İpek Mat İç Cephe Boyası Nasıl Kullanılır?

Yepyeni bir yıla girdiğimiz bu günlerde giyim, sanat, teknoloji ve benzeri alanlarda moda akımları gün…

2 yıl önce

Balkon Dekorasyonunda Renk Nasıl Seçilir? 5 Muhteşem Renk Önerisi

Yazları bunaltıcı sıcaklarda ailemiz, arkadaşlarımız ve akrabalarımız ile birlikte hoş vakit geçirdiğimiz alanlar olan balkonlar,…

2 yıl önce

Bu web sitesi çerezler kullanmaktadır